Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
17.07.2012

Grănicerul care şi-a înjunghiat mortal consăteanul riscă o pedeapsă cu închisoare de la 12 la 20 ani sau detenţiune pe viaţă

Procuratura militară Cahul a finalizat urmărirea penală şi a expediat instanţei de judecată cauza penală pe numele fostului militar prin contract, inspector al pichetului de grăniceri „Giurgiuleşti”, pentru omorul unei persoane săvârşit cu deosibită cruzime.

În noaptea de 21 martie 2012, un militar prin contract, inspector al Pichetului de Grăniceri „Giurgiuleşti”, aflîndu-se în afara serviciului pe teritoriul s. Giurgiuleşti, raionul Cahul s-a luat la ceartă cu vecinul său.

După conflict, cei doi s-au despărţit şi au plecat pe la casele lor. La un moment dat, plutonierul s-a răzgîndit şi şi-a ajuns vecinul din urmă la marginea satului, unde l-a înjunghiat de cîteva ori în regiunea pieptului. În urma leziunilor primite victima a decedat, iar militarul a aruncat cuţitul în rîul Prut şi a plecat de la locul faptei.

În seara zilei următoare cadavrul bărbatului a fost depistat de către un păstor localnic.
În rezultatul investigaţiilor imediate a fost identificat autorul crimei, care şi-a recunoscut pe deplin vinovăţia.

Actualmente, militarul se află în arest preventiv.

În cazul în care va fi recunoscut vinovat, fostul militar riscă o pedeapsă cu închisoare de la 12 la 20 ani sau detenţiune pe viaţă, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus