Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-07-16/premierul-rom-n-victor-ponta-va-vizita-martzi-republica-moldova-25712.html
Data: Jul 16, 2012 (10:55)

Premierul român, Victor Ponta, va vizita marţi Republica Moldova

Premierul Victor Ponta, a declarat sâmbătă că nu va mai face nicio vizită în Europa până după 29 iulie, cu excepția Chișinăului unde va merge marți, 17 iulie.

”Până pe 29 stăm acasă. Merg doar la Chişinău, că avem nişte proiecte foarte importante de făcut. După 29”, a spus Ponta, întrebat când va face vizitele anunţate la Berlin şi la Paris. Victor Ponta va avea o vizită la Chișinău marți, 17 iulie a.c., unde se va întâlni cu omologul său, Vlad Filat și vor semna documente ce aparțin domeniului economic.

Victor Ponta şi-a făcut cunoscută intenţia de a merge în Republica Moldova încă de săptămâna trecută, cu prilejul inaugurării sistemului de videoconferinţă între Ministerul Afacerilor Externe al României şi Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republici Moldova.

Printre subiectele de discuţie se numără interconectarea energetică dintre cele două state, dar şi sprijinul pe care România îl poate acorda pentru ridicarea vizelor impuse în prezent cetăţenilor moldoveni care doresc să călătorească în state membre UE.

Potrivit mass media din România, Ponta vine la Chişinău în condiţiile în care situaţia politică în România este foarte sensibilă. Preşedintele Traian Băsescu a fost suspendat, iar interimatul este asigurat de Crin Antonescu, urmând ca pe 29 iulie, românii să decidă prin referendum dacă Băsescu se mai întoarce la Cotroceni.