Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
16.07.2012

Militarii Armatei Naţionale participă la exerciţiul multinaţional „Rapid Trident – 2012”

Militarii Armatei Naţionale participă la exerciţiul multinaţional „Rapid Trident – 2012”

Un contingent de militari ai Armatei Naţionale participă la exerciţiul militar multinaţional „Rapid Trident 2012”, care se desfăşoară în perioada 16-27 iulie, la Centrul de instruire Iavorov, Ucraina.

Maiorul Vadim Moraru, superiorul efectivului moldovenesc, a comunicat că Armata Naţională a detaşat la exerciţiu circa 90 de militari din Batalionul 22 de menţinere a păcii şi Batalionul cu destinaţie specială “Fulger”, contingentul militar fiind format din trei plutoane de infanterie şi opt ofiţeri de stat major.

Moraru a menţionat că scopul exerciţiului multinaţional “Rapid Trident” este de a îmbunătăţi interoperabilitatea trupelor multinaţionale din ţările Parteneriatului pentru Pace în operaţiuni de menţinere a păcii. Militarii moldoveni vor fi implicaţi în diferite faze de instruire la nivel de companie şi batalion. Efectivul militar va îndeplini în cadrul exerciţiului misiuni specifice operaţiunilor de menţinere a păcii, vor efectua antrenamente practice la punctele de comandă şi control, escortarea convoiului, realizarea cordonului şi operaţiuni de cercetare–patrulare, etc.

În cadrul exerciţiului multinaţional “Rapid Trident” vor fi implicaţi circa 1500 de militari din 16 ţări: Austria, Letonia, România, Moldova, Bulgaria, Danemarca, Ucraina, Belarus, Canada, Polonia, Slovenia, Azerbaidjan, Serbia, Marea Britanie, Norvegia, şi SUA.

“Rapid Trident” este un exerciţiu multinaţional de menţinere a păcii în spiritul Parteneriatului pentru Pace, iar Armata Naţională participă la acest exerciţiu din anul 2007, informează un comunicat al Ministerului Apărării.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus