Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-07-16/la-orheiul-vechi-va-avea-loc-shcoala-de-creative-writing-25724.html
Data: Jul 16, 2012 (20:00)

La Orheiul Vechi va avea loc Şcoala de Creative Writing

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău susține prima Şcoala de Creative Writing (ediția I) din Republica Moldova, ce se desfășoară la Orheiul Vechi în perioada 20 - 26 iulie. Scriitorii şi cadrele universitare Simona Popescu şi Radu Vancu din România, alături de colegii lor din Republica Moldova, lectorul universitar şi prozatorul Anatol Moraru din Bălţi şi scriitorii chişinăuieni Moni Stănilă, Alexandru Vakulovski şi Dumitru Crudu, vor ţine cursuri şi ateliere de creative writing  pe poezie şi proză.

Timp de cinci zile cât va dura Şcoala de Creative Writing, fiecare profesor va ţine un curs sau un atelier de creative writing, în cadrul cărora vor încerca să-i ajute pe tinerii scriitori să descopere unele dintre secretele meseriei de scriitor. La această şcoală au fost invitaţi 16 tineri scriitori pentru a audia cursurile şi pentru a scrie poezie şi proză, texte care, ulterior, vor vedea lumina tiparului între copertele unor antologii. Scopul şcolii este ca tinerii scriitori să-şi perfecţioneze  arta scrisului. Pentru a fi un scriitor adevărat trebuie să fii mai întâi de toate un bun profesionist. Cursanții sunt, în marea lor majoritate, elevi de liceu, studenţi sau absolvenţi de universitate din Republica Moldova şi din România care s-au afirmat pe paginile revistelor literare sau la cenacluri şi ateliere de creative writing. Şcoala de Creative Writing este iniţiată de către Asociaţia Noii Barbari şi de către Biblioteca Ştefan cel Mare, filiala Bibliotecii Municipale B. P. Hasdeu şi cu sprijinul Departamentului de Cultură al Primăriei Municipiului Chişinău.