Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
13.07.2012

Trafic de influenţă pentru obţinerea unui permis de conducere

Ofiţerii Direcţiei Generale Teritoriale „Nord” a CCCEC au reţinut directorul unei filiale a Centrului de pregătire a specialiştilor pentru Armata Naţională, fiind bănuit de trafic de influenţă.

Potrivit CCCEC, conducătorul subdiviziunii nominalizate a pretins şi primit de la un absolvent 120 euro, susţinînd că are influenţă asupra unor angajaţi ai Biroului de Examinare şi Evidenţă a Transportului Şoldăneşti, în scopul determinării ultimilor să organizeze susţinerea cu succes a examenului de calificare pentru obţinerea permisului de conducere de categoria „B”.

În rezultatul măsurilor operative de investigaţie efectuate de către colaboratorii DGT „Nord”, bănuitul a fost prins în flagrant delict în momentul primirii sumei de 120 euro marcaţi „mită CCCEC”.

Reţinerea a avut loc în biroul de serviciu a directorului filialei Centrului de pregătire a specialiştilor pentru Armata Naţională.

Actualmente bănuitul este reţinut pentru 72 de ore şi se află în Izolatorul de detenţie provizorie al Comisariatului de poliţie Bălţi.

În privinţa acestuia a fost pornită o cauză penală conform art. 326 al.2 lit. b) Cod Penal al Republicii Moldova, dacă va fi găsit vinovat, riscă o amendă de la 20 000 la 60 000 lei sau privaţiune de libertate de la 2 la 6 ani.


cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus