Trimite e-mail | Printeaza
Externe
10.07.2012

Traian Băsescu a ajuns la Palatul Cotroceni, urmând să-i predea mandatul lui Crin Antonescu

Traian Băsescu a ajuns la Palatul Cotroceni, urmând să-i predea mandatul lui Crin Antonescu

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a ajuns marţi, în jurul orei 10,00, la Palatul Cotroceni, urmând să-i predea mandatul preşedintelui Senatului, Crin Antonescu. Preşedintele interimar Crin Antonescu a ajuns în jurul orei 11,00 la Palatul Cotroceni.

Pentru Traian Băsescu este ultima zi în care a putut să meargă la Palatul Cotroceni, până la referendumul de demitere a sa din funcţia de preşedinte, care va avea loc pe 29 iulie. Dacă rezultatul referendumului va fi favorabil preşedintelui suspendat, atunci acesta se va întoarce la Palatul Cotroceni pentru continuarea mandatului. În caz contrar, interimatul lui Crin Antonescu va fi prelungit până în toamnă, când se vor organiza alegeri prezidenţiale anticipate.

Suspendat vineri de Parlament, Traian Băsescu a ales să petreacă atât zilele de sâmbătă şi duminică, cât şi pe cea de luni la Palatul Cotroceni, în aşteptarea deciziei Curţii Constituţionale cu privire la constatarea existenţei împrejurărilor care justifică interimatul în exercitarea funcţiei de preşedinte al României.

De altfel, Băsescu a continuat să-şi exercite atribuţiunile, semnând luni decretul pentru promulgare a Legii energiei electrice şi gazelor naturale.

Dacă în week-end şi luni, el a mers la Cotroceni la volanul autoturismului său, Dacia Logan, marţi Băsescu a ajuns la palatul prezidenţial cu coloana oficială.

Preşedintele suspendat va începe marţi, în mod oficial, campania pentru referendumul de demitere, anunță Agerpres.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus