Trimite e-mail | Printeaza
Social
10.07.2012

Persoanele deportate și deținute politic au beneficiat de ajutoare materiale unice

Statul a oferit ajutoare materiale unice în mărime de 500 de lei, persoanelor deportate și deținute politic. Banii au fost oferiți în scopul asigurării Dispoziției Guvernului Nr. 40 D din 29 mai 2012.

Majoritatea persoanelor deportate și deținute pe motive politice au primit banii prin intermediul fondurilor locale de susținere socială a populației către data de 6 iulie curent.  În acest scop au fost repartizate 4,75 milioane lei din mijloacele Bugetului de Stat, care sunt gestionate de Fondul republican de susținere socială a populației în subordinea Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei.

Specialiștii ministerului cu suportul Administrațiilor Publice Locale, au evaluat și au completat lista persoanelor deportate și deținute politic din Republica Moldova. Astfel, conform datelor operative,  în anul curent beneficiari ai ajutoarelor materiale vor fi circa 9500 de persoane deportate si deținute pe motive politice.

Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei continua să promoveze consecvent politici de susținere a acestei categorii prin acordarea formelor noi de prestații sociale. În acest context se înscrie și acordarea  în baza Legii nr.121-XV cu privire la protecția socială suplimentară a unor categorii de populație prin care se oferă alocații lunare de stat în mărime de 100 de lei .

cuvinte-cheie:

Comentarii (1)

 

Sus