Trimite e-mail | Printeaza
Social
10.07.2012

În sesiunea suplimentară/repetată se vor prezenta cca 3 mii de candidați

În sesiunea suplimentară/repetată se vor prezenta cca 3 mii de candidați

Sesiunea suplimentară/repetată 2012 va începe la 11 iulie și va dura pînă la 18 iulie curent. În sesiunea dată s-au înscris cca 3 mii de candidați. Candidații înscriși vor susține de la unul pînă la patru examene. 

La data de 11 iulie, candidații vor scrie testul la limba română școala alolingvă, la 12 iulie-limba de instruire, la 13 iulie-limba străină, la 16 iulie-disciplina de profil,17 iulie-disciplina la solicitare, iar la 18 iulie-limba maternă.

Examenele de BAC din sesiunea suplimentară/repetată vor fi organizate în trei Centre Republicane de Bacalaureat:  ”LT G. Călinescu”, ” LT N. Gogol” și ”LT M. Basarab”, mun. Chișinău. Lucrările vor fi verificate într-un singur centru de evaluare - LT ”M. Kogâlniceanu”.

Mihail Șleahtițchi, Ministrul Educației, a anunțat în cadrul ședinței de ieri a Comisiei Naționale de Examene că, pentru organizarea și desfășurarea obiectivă a sesiunii date, vor fi aplicate elemente noi. Și anume vor fi utilizate mecanisme electronice de detectare a telefoanelor mobile. În același timp, candidații din sesiunea suplimentară/repetată își vor lăsa lucrurile în săli special amenajate.

Adrian Ghicov, director al Agenției de Evaluare și Examinare, a argumentat necesitatea de a începe examenele la ora 10.00, pentru a reuși organizarea procedurii tehnice de accedere a candidaților în sălile de examen.

La primul examen din sesiunea suplimentară/repetată proba la limba română pentru școala alolingvă va fi susținută de cca 250 de candidați, informează un comunicat al Ministerului Educației.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus