Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-07-06/traian-basescu-mergem-la-referendum-daca-ash-avea-un-al-treilea-mandat-probabil-nu-ar-fi-reushit-sus-25630.html
Data: Jul 6, 2012 (23:20)

Traian Băsescu: Mergem la referendum; dacă aş avea un al treilea mandat, probabil nu ar fi reuşit suspendarea

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri seară, că observă un salt calitativ al clasei politice, menţionând că în 2007 a fost suspendat de 322 de parlamentari, iar acum de 256.

"În concluzie: Mergem la referendum! Dar, înainte de a merge la referendum, aş vrea să fac câteva comentarii. Observ un salt calitativ apreciabil în clasa politică. V-aş ruga să vă aduceţi aminte că în 2007 am fost suspendat cu 322 de voturi, iar astăzi cu numai 256. Probabil dacă aş avea un al treilea mandat, nu ar reuşi suspendarea. Să vedem dacă îl termin şi pe-ăsta", a afirmat Băsescu, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri seară, că nu ţine de scaun, dar a atacat la Curtea Constituţională hotărârea Parlamentului pentru că este o obligaţie a lui ca şef de stat.
"Nu ţin de scaun, dar ca şi în 2007, când am atacat hotărârea de suspendare, şi acum am obligaţia ca preşedinte în funcţie să epuizez toate soluţiile constituţionale pentru descrierea, dacă vreţi, a unui abuz de exact acelaşi tip ca cel din 2007", a afirmat Băsescu, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

Preşedintele a declarat că ideea că un şef de stat poate fi suspendat ori de câte ori are în Parlament o majoritate ostilă reprezintă un element de instabilitate a statului.
"Ideea de preşedinte al României care poate fi suspendat ori de câte ori are în Parlament o majoritate ostilă este un element profund de instabilitate a statului român pe termen lung. Probabil, marea eroare s-a făcut în 2007, când s-a acceptat o asemenea abordare, că un şef de stat dacă nu are majoritate în Parlament trebuie să fie sau poate să fie suspendat", a afirmat Băsescu, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat vineri seară că speră ca hotărârea Guvernului privind organizarea referendumului referitor la suspendarea sa să fie una corectă, iar buletinele de vot să fie tipărite de Monitorul Oficial.
"O să intru în campania de referendum, sper ca hotărârea Guvernului legată de organizarea referendumului să fie una corectă, sper ca buletinele de vot să nu se tipărească de-a lungul şi de-a latul patriei de tot soiul de srl-uri, sper ca Monitorul Oficial să fie desemnat să tipărească buletinele înseriate şi altfel, cu adevărul şi cu Constituţia mergem la referendum. Un referendum care va avea o campanie", a declarat Băsescu, la Palatul Cotroceni.

Preşedintele Traian Băsescu şi-a exprimat speranţa că românii nu-şi doresc "liniştea din timpul Guvernului Iliescu", perioadă despre care spune că "s-au construit venele puternice" ale sistemului de corupţie transpartinic.
"Am înţeles că se va desfăşura pe data de 29 (29 iulie, referendumul pentru suspendare - n.r.), care îmi va prilejui momente de explicare a ceea ce s-a întâmplat în mandatul meu. În care voi fi la fel de cinstit ca şi în campania trecută, să le spun românilor că dacă voi reveni în funcţia de preşedinte va fi în continuare imposibil ca impostorii şi hoţii din politică să negocieze cu mine liniştea şi libertatea lor. Va fi imposibil să nu privesc la modul cum funcţionează instituţiile statului şi să mă manifest. Vreau să cred că românii nu-şi doresc liniştea din timpul Guvernului Iliescu când s-au construit venele puternice ale sistemului de corupţie transpartinic şi cu o puternică legătură între politic şi parte din comunitatea de afaceri", a spus Băsescu, într-o declaraţie la Palatul Cotroceni, scrie Agerpres.