Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-07-05/fost-politzist-condamnat-la-18-ani-de-inchisoare-pentru-omor-shi-huliganism-agravat-25609.html
Data: Jul 5, 2012 (08:57)

Fost poliţist condamnat la 18 ani de închisoare pentru omor şi huliganism agravat

Un fost poliţist a fost condamnat de Judecătoria Drochia la 18 ani de închisoare în penitenciar de tip închis. Acesta a fost învinuit de procurori de omor intenţionat şi huliganism agravat.

Cazul a avut loc pe teritoriul raionului Drochia la 11 august 2010, ora 23 şi 40 min. Un bărbat se deplasa regulamentar pe traseul Donduşeni - Drochia la volanul autoturismului de model VAZ 2121, avîndu-i în calitate de pasageri pe doi consăteni.

La un moment dat, de pe geamul lateral al unui autoturism neidentificat care tocmai se angajase în depăşire s-a produs o împuşcătură ţintită în direcţia VAZ-ului, în rezultatul căreia pasagerul (21 ani) de pe bancheta din spate a fost împuşcat mortal în cap.

În cadrul cauzei penale pornite pe acest fapt procurorii din Drochia au ridicat pentru trageri experimentale peste 150 arme de foc cu ţeavă lisă, au efectuat multiple expertize balistice, chimice şi biologice ale corpurilor delicte, au autorizat şi efectuat numeroase percheziţii ale domiciliilor, ridicări ale convorbirilor telefonice, au audiat şi prelucrat operativ 90 persoane etc. Astfel, peste 6 luni de la comiterea crimei făptaşul a fost identificat.

Acesta s-a dovedit a fi un fost colaborator de poliţie, în vîrstă de 29 de ani, locuitor al municipiului Bălţi. Procurorii au constatat că în acea seară inculpatul se afla în stare de ebrietate alcoolică în calitate de pasager într-un autoturism de modelul „DAEWOO NEXIA”. Din intenţii huliganice, în momentul efectuării manevrei de depăşire, acesta a tras din arma de foc cu ţeavă lisă cu glonte cu alice în direcţia automobilului VAZ.

La cererea procurorului, pe lîngă anii grei de puşcărie inculpatul va trebui să achite în folosul succesorului legal al părţii vătămate un prejudiciu material în sumă de 104 322 lei şi  300 000 lei – drept prejudiciu moral, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.