Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
04.07.2012

Stefan Wolff s-a declarat dispus să ofere suportul analitic necesar pentru reglementare a conflictului transnistrean

Stefan Wolff s-a declarat dispus să ofere suportul analitic necesar pentru reglementare a conflictului transnistrean

Viceprim-ministrul pentru reintegrare, Eugen Carpov, s-a întâlnit marţi, 3 iulie, cu expertul în conflictologie, Stefan Wolff, profesor la Universitatea din Birmingham, Marea Britanie.  Stefan Wolff este autorul mai multor lucrări în domeniul securităţii internaţionale, problema transnistreană ocupând un loc aparte în cadrul activităţii sale ştiinţifice. Discuţiile s-au axat pe contextul actual al procesului de reglementare a conflictului transnistrean şi perspectivele soluţionării acestuia.

În cadrul întrevederii, Eugen Carpov a prezentat ultimele evoluţii în dialogul dintre Chişinău şi Tiraspol. Viceprim-ministrul a trecut în revistă activitatea grupurilor de lucru sectoriale pentru consolidarea măsurilor de încredere între cele două maluri ale Nistrului, referindu-se şi la rezultatele Conferinţei privind măsurile de consolidare a încrederii, care a avut loc în perioada 20-23 iunie, în oraşul german Rottach-Egern.

Un alt subiect în cadrul discuţiilor l-a constituit pregătirea pentru următoarea rundă de negocieri în formatul "5+2" şi aspectele politice ale reglementării.

La rândul său, expertul a apreciat înalt rolul măsurilor de consolidare a încrederii dintre cele două maluri în procesul de reglementare transnistreană şi s-a declarat dispus să ofere suportul analitic necesar atât Chişinăului, cât şi Tiraspolului pentru a intensifica aceste eforturi, informează Biroul pentru reintegrare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (1)

 

Sus