Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
04.07.2012

Condamnat pentru că şi-a împuşcat tatăl şi l-a îngropat în grădina casei

Bărbatul care acum 13 ani şi-a împuşcat tatăl, iar apoi l-a îngropat în curtea casei a fost condamnat de Judecătoria Hînceşti.

Crima a avut loc în martie 1999 în satul Lăpuşna. Inculpatul s-a luat la ceartă cu tatăl său, după care a tras în el dintr-o armă de vânătoare, ultimul decedând pe loc.

Bărbatul împreună cu fratele său minor au îngropat cadavrul în curtea casei, iar rudelor le-au spus că tatăl a plecat la muncă în Moscova.

Abia în primăvara acestui an s-a aflat despre crimă, atunci când inculpatul se îmbolnăvi-se psihic în urma unui accident rutier şi a spus ce s-a întâmplat cu adevărat.

Conform raportului de expertiză psihiatrico – psihologică a învinuitului s-a constatat că ultimul prezintă diagnoza – schizofrenie, formă paranoidă, sindrom delirant.

Instanţa de judecată l-a recunoscut culpabil pe inculpat de comiterea omorului intenţionat, iar în baza prevederilor art. 499 Cod procedură penală i-a fost aplicată măsura de constrângere cu caracter medical – internarea într-o instituţie psihiatrică cu supraveghere riguroasă, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.


cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus