Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-06-29/compania-moldcell-a-lansat-in-premiera-in-r-moldova-cea-mai-moderna-shi-avantajoasa-platforma-de-com-25533.html
Data: Jun 29, 2012 (11:46)

Compania Moldcell a lansat în premieră în R. Moldova cea mai modernă şi avantajoasă platformă de comunicare denumită „Comunic”

Comunic  (www.comunic.md) este disponibil abonaţilor Moldcell şi reprezintă un program simplu în utilizare care reuneşte în sine toate formele de comunicare. Lista beneficiilor oferite de Comunic este pur şi simplu imensă. Fie că îl utilizezi de pe PC, laptop, tabletă sau smartphone pe Android, ai acces la cele mai variate servicii -  apeluri voce, conferinţe, SMS, E-mail, mesagerie IM, reţele sociale şi multe altele.

Comunic de la Moldcell este inovativ deoarece utilizatorii pot suna din computer la fel cum sună din telefon şi beneficiază de HD voice indiferent dacă este vorba despre un apel simplu sau o teleconferinţă. De asemenea, apelul cu un alt utilizator Comunic este gratuit, iar apelul cu orice număr Moldcell este tarifat cu 1 leu per apel. În plus, utilizatorii Comunic vor beneficia de tarifare locală la apelurile efectuate din orice colţ al lumii. Prin Comunic poţi expedia nelimitat mesaje text sau imagini şi fişiere audio la tarif standard pe orice număr mobil din Moldova sau din alte ţări. 

Avantajele Comunic nu se opresc aici, deoarece Moldcell oferă abonaţilor săi posibilitatea de a fi mereu în reţea şi online, economisind timpul şi banii. Prin Comunic poţi să menţii legătura cu cei dragi prin Facebook, Twitter şi Flickr sau prin programele de mesagerie instant. Astfel, utilizatorii pot lasă comentarii, acordă like-uri şi încarcă poze nelimitat. De asemenea, datorită Comunic utilizatorii pot suna mai mulţi prieteni o dată şi se distra scriind mesaje pe tabla virtuală, împărtăşind poze sau înregistrări din computer sau telefon.

Comunic este inclusiv o soluţie modernă pentru că substituie orice agendă, iar utilizatori pot crea cu uşurinţă o listă de contacte, face note, stabili întîlniri, marca evenimente şi abona la calendarul Web, care se sincronizează cu activităţile zilnice. Comunic oferă utilizatorilor spaţiu de 100 MB pentru conţinut de orice format, iar accesul la aceste date este securizat. 

„Comunic reprezintă o platformă de comunicare de înaltă calitate care ajută oamenii să comunice simplu, eficient şi accesibil. Scopul nostru a fost să oferim clienţilor noştri un serviciu de clasă mondială, iar Moldcell continuă să-şi confirme în acest fel statutul de lider în industria de telecomunicaţii”, a declarat Directorul general Moldcell, Chiril Gaburici.

Platforma Comunic a fost elaborată de compania internaţională CommuniGate Systems în baza tehnologiei Pronto, care integrează calculatorul, telefonul mobil şi Web-ul.

„A fost interesant să colaborăm cu Moldcell pentru furnizarea acestui serviciu inovator pentru piaţa moldovenească. Folosind Pronto pentru a combina SMS-uri, HD Voice, E-mail şi mesagerie IM cu file-sharing şi reţele sociale, Moldcell oferă clienţilor săi o platformă performantă pentru a  comunica în siguranţă atunci cînd doresc şi indiferent de locul unde se află”, a declarat Vicepreşedintele Systems CommuniGate, Jon Doyle. 

De menţionat că Moldcell prestează servicii de telefonie mobila în standard GSM, internet mobil şi TV mobil. Moldcell s-a lansat în aprilie 2000 şi a implementat pînă în prezent 14 tehnologii noi în R. Moldova. Moldcell este parte a grupului suedezo-finlandez „TeliaSonera”, prezent în 20 ţări şi cu peste 170 milioane de abonaţi la activ.