Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-06-29/cancelarul-federal-al-germaniei-angela-merkel-va-efectua-o-vizita-in-republica-moldova-25532.html
Data: Jun 29, 2012 (11:41)

Cancelarul Federal al Germaniei, Angela Merkel va efectua o vizită în Republica Moldova

În cadrul conferinţei de presă susţinute astăzi de către Prim-ministrul Vlad Filat pe marginea rezultatelor vizitei pe care a efectuat-o la Bruxelles şi Luxembourg,  în perioada 26-28 iunie, Premierul a vorbit şi despre participarea sa la Summit-ul Partidului Popular European.

Prim-ministrul a menţionat că a avut mai multe discuţii utile şi importante cu partenerii din alte ţări, printre care a menţionat dialogul purtat cu mai mulţi oficiali, participanţi la eveniment care reprezintă conducerea ţărilor europene.

„Am lansat invitaţia doamnei Angela Merkel, Cancelar Federal al Germaniei, să viziteze Republica Moldova şi Dumneaei a acceptat invitaţia. Vizita va avea loc în vara anului curent. Aceasta va fi prima vizită a unui Cancelar Federal al Germaniei în Republica Moldova”, a anunţat Prim-ministrul.      

Vlad Filat a precizat că în dimineaţa acestei zile a semnat o dispoziţie privind demararea pregătirilor pentru importanta vizită, informează Serviciul de presă al Guvernului.