Trimite e-mail | Printeaza
Economie
26.06.2012

Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu Gunther Oettinger, Comisar European pentru Energie

Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu Gunther Oettinger, Comisar European pentru Energie

În cadrul discuţiei au fost abordate subiecte ce vizează acţiunile întreprinse de Republica Moldova în domeniul energetic printre care şi diversificarea surselor de energie.

Gunther Oettinger a menţionat că ţara noastră a înregistrat progrese semnificative ce demonstrează implicarea plenară a Guvernului pentru realizarea angajamentelor asumate.

Comisarul European pentru Energie a mai spus că, în cadrul Preşedinţiei la Tratatul Comunităţii Energetice (TCE), Republica Moldova şi-a consolidat poziţia de stat-membru activ şi de încredere, chiar dacă este încă un membru relativ nou. Comisarul a apreciat de asemenea proiectele demarate în ultima perioadă de timp în sectorul energetic.

Referitor la priorităţile de dezvoltare în sectorul energetic, Vlad Filat a precizat că aderarea la ENTSO-E, în comun cu Ucraina, rămîne a fi un obiectiv de bază pentru Republica Moldova. Premierul a spus că o altă prioritate pentru Guvernul de la Chişinău este interconexiunea cu sistemul românesc de aprovizionare cu gaze naturale, inclusiv în vederea sporirii securităţii energetice a ţării. În acest context, construcţia gazoductului Ungheni - Iaşi este o prioritate atît pentru Republica Moldova, cît şi pentru România.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus