Trimite e-mail | Printeaza
Economie
26.06.2012

Moldova va primi un suport adiţional de 28 de milioane de euro sub formă de grant în cadrul Instrumentului de Vecinătate şi Parteneriat

Moldova va primi un suport adiţional de 28 de milioane de euro sub formă de grant în cadrul Instrumentului de Vecinătate şi Parteneriat

UE va acorda un suport financiar adiţional Republicii Moldova în valoare de 28 de milioane de euro, sub formă de grant, în cadrul Instrumentului de Vecinătate şi Parteneriat, potrivit unei decizii adoptate în cadrul Consiliului de Cooperare Republica Moldova-Uniunea Europeană, care s-a desfăşurat marţi la Bruxelles.

Comisarul european pentru dezvoltare,  Andris Piebalgs a anunţat că, banii sînt oferiţi pentru anul 2012 şi reprezintă o creştere cu 30 la sută a suportului acordat de Uniunea Europeană prin acest instrument în anul curent.

“Republica Moldova a reuşit să facă multe lucruri într-un timp foarte scurt. Trebuie să ştiţi că ţara Dumneavoastră nu este singură în faţa provocărilor. Noi sîntem alături pentru a vă ajuta să îmbunătăţiţi condiţiile de trai a cetăţenilor moldoveni”, a spus Andris Piebalgs.

Premierul Vlad Filat a apreciat reuniunea de astăzi a Consiliului de Cooperare RM-UE drept una foarte productivă şi a menţionat că, în cadrul acesteia, s-a constatat că, pe parcursul anului care a trecut de la ultima reuniune, Republica Moldova a reuşit să avanseze considerabil în toate domenii relaţiilor cu Uniunea Europeană. Cu această ocazie, Premierul a apreciat colaborarea foarte bună stabilită cu Serviciul European al Acţiunii Externe, iar Comisarului Stefan FULE i-a  mulţumit pentru sprijinul acordat avansării în ritmuri susţinute a relaţiilor RM cu UE.

Premierul a precizat că rezultatele obţinute în procesul de negociere a Acordului de Asociere RM-UE au fost reflectate în cel de-al III-a Raport de progres adoptat pe marginea reuniunii şi şi-a exprimat speranţa că aceste negocieri se vor încheia pînă la următorul Summit al Parteneriatului Estic din septembrie 2013. În cadrul reuniunii a fost prezentat şi un raport referitor la îndeplinirea tuturor condiţionalităţilor primei faze legislative a Planului de Acţiuni pentru liberalizarea vizelor.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus