Trimite e-mail | Printeaza
Economie
26.06.2012

A avut loc ședința de lucru a comisiei interministeriale privind redresarea situației de pe segmentul de cale ferată Cahul-Giurgiulești

A avut loc ședința de lucru a comisiei interministeriale  privind redresarea situației de pe segmentul de cale ferată Cahul-Giurgiulești

În scopul redresării situații create pe segmentul feroviar Cahul-Giurgiulești privind sistarea temorară a traficului trenurilor de mărfuri și pasageri, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor a creat o comisie inter-ministerială privind evaluarea stării tehnice a acestui tronson de cale ferată și identificarea soluțiilor necesare pentru finalizarea construcției.

La 26 iunie 2012,  s-a desfășurat prima ședință comună a comisiei la care au participat reprezentanții organelor de resort, responsabili din cadrul CCCEC, Procuraturii Generale a RM, dar și reprezentații institutului de proiectare a construcției tronsonului feroviar Cahul- Giurgiulești, , “Intexnauca” și ,, Acvaproiect,,.

La ședința de lucru, viceministrul transporturilor și infrastructurii drumurilor și președintele comisiei, Valeriu Ciubuc a declarat că actualmente segmentul de cale ferată Cahul –Giurgiulești este  într-o stare tehnică defectuoasă și necesită a fi restabilită.

În acest context, comisia creată are drept scop ca într-un termen restrâns să evalueze corectitudinea implementării proiectului privind construcția  tronsonului de cale ferată Cahul-Giurgiulești și calitatea efectuării lucrărilor, examinarea stării tehnice și identificarea soluțiilor optime de lichidare a segmentelor avariate. De asemenea, membrii comisiei vor examina derularea proiectului de construcție a acestui segment de cale ferată în contextul implementării Strategiei de dezvoltare a regiunii de sud a republicii.

Viceministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Valeriu Ciubuc a mai menționat că identificarea soluțiilor privind redresarea situației de pe segmentul feroviar Cahul-Giurgiulești va presupune finalizarea procesului de alocare a terenurilor Interprinderii de Stat  ,,Calea Ferată din Moldova,, și recalcularea mijloacelor financiare alocate implementării proiectului de construcție a acestui segment de cale ferată. De asemenea, va fi elaborată o analiză amplă privind eficacitatea elaborării și implementării acestui proiect de construcție dar și identificarea  provinienței surselor financiare pentru finisarea ei.

Reamintim că, săptămîna trecută, CFM a anunțat despre sistarea temporară a traficului trenurilor de pasageri  și mărfuri pe tronsonul de cale ferată Cahul-Giurgiulești din motiv că  pune în pericol circulația pasagerilor și garniturilor de tren pe acest segment feroviar în rezultatul unor alunecări de terasament în râul Prut.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus