Trimite e-mail | Printeaza
Politic
25.06.2012

O delegatie a Legislativului de la Chisinau participa la sesiunea APCE

O delegatie a Legislativului de la Chisinau participa la sesiunea APCE

Delegația Parlamentului Republicii Moldova, condusă de vicepreședinta Parlamentului, Liliana Palihovici, participă, în perioada 25-29 iunie 2012, la Strasbourg, la sesiunea de vară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei(APCE). Din componența delegației fac parte deputații Stella Jantuan, Corina Fusu, Valeriu Ghilețchi, Grigore Petrenco.

În fața participanților la sesiune vor rosti discursuri Prim-ministrul Albaniei Sali Berisha și Prim-ministrul Croației Zoran Milanović.
Unul din principalele subiecte pe agenda reuniunii îl vor constitui discuțiile libere la tema ”Democrația în pericol: rolul cetățenilor și al statului astăzi”.

În cadrul reuniunii vor fi abordate aspecte privind consecințele crizei financiar-economice, impactul crizei economice asupra autorităților locale și regionale din statele europene, măsurile de austeritate economică ca un pericol pentru democrație și drepturile sociale și alte teme de actualitate pentru statele membre ale Consiliului Europei, informează Serviciul de presă al Legislativului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus