Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-06-25/iurie-leanca-la-cea-dea-shasea-reuniune-a-grupului-pentru-actziunea-europeana-a-republicii-moldova-25449.html
Data: Jun 25, 2012 (08:55)

Iurie Leancă la cea de-a şasea reuniune a Grupului pentru Acţiunea Europeană a Republicii Moldova

Vicepremierul Iurie Leancă, ministrul moldovean de Externe, va participa luni, 25 iunie 2012, la Luxemburg, la cea de-a şasea reuniune a Grupului pentru Acţiunea Europeană a Republicii Moldova.

Evenimentul are loc în marja Consiliului Afacerilor Externe şi este organizat de România, cu sprijinul Franţei. La eveniment participă ministrul de Externe de la Bucureşti, Andrei Marga.

Subiectele care vor fi abordate în cadrul reuniunii vizează parcursul european al Republicii Moldova, precum şi evoluţiile în dosarul transnistrean.

Grupul pentru Acţiunea Europeană a Republicii Moldova este un mecanism ministerial, cu caracter informal, lansat în ianuarie 2010, la iniţiativa României, sprijinită de Franţa. Grupul este o platformă de dialog şi schimb de idei cu privire la avansarea relaţiilor dintre UE şi R. Moldova, deschis participării tuturor statelor membre UE interesate, relatează un comunicat al MAE român.