Trimite e-mail | Printeaza
Economie
21.06.2012

Restricții pentru circulația transportului de mare tonaj pe drumurile naționale

Restricții pentru circulația transportului de mare tonaj pe drumurile naționale

În scopul prevenirii deteriorării drumurilor naționale și locale în perioada caniculară, Ministrul Transporturilor și Infrastructurii drumurilor, Anatol Șalaru a semnat o dispoziție prin care dispune ca Administrația de Stat a Drumurilor în colaborare cu Poliția Rutieră să interprindă toate măsurile necesare privind suspendarea provizorie a circulației transportului de mare tonaj în intervalul de timp 11:00- 18:00, în caz de înregistrare a temperaturii aerului de peste 30 grade C.

În acest context, Administrația de Stat a Drumurilor va instala pe drumurile publice indicatoare rutiere suplimentare cu inscripția ,, Masă Limitată,,.

De asemenea, recomandăm autorităților publice  locale să instituie aceleași restricții pentru transportul de mare tonaj pe drumurile locale în același interval de timp stabilit.

În cazul nerespectării restricțiilor impuse, conducătorii transportului de mare tonaj  vor fi  sancţionați cu amendă de la 20 la 30 de unităţi convenţionale aplicată persoanei fizice, și respective, 50 la 100 de unităţi convenţionale pentru persoane juridice.

Restricțiile menționate nu se referă la circulația transportului de călători, a produselor alimentare sau materialelor necesare pentru prevenirea sau lichidarea situaților excepționale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus