Trimite e-mail | Printeaza
Economie
21.06.2012

Deponenţii „Universalbank” S.A. vor beneficia de încă o tranşă de plăţi

Deponenţii „Universalbank” S.A. vor beneficia de încă o tranşă de plăţi

Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a Moldovei a aprobat efectuarea de către BC „Universalbank” S.A. în proces de lichidare a  plăţilor celei de-a treia tranşe, după retragerea licenţei, aferente depozitelor persoanelor fizice,  în sumă de până la 50 000 lei inclusiv pentru fiecare deponent.  Plăţile respective au devenit posibile în urma acumulării de către lichidator a resurselor financiare, prin vânzarea activelor băncii aflate în lichidare şi sunt admise.

Achitarea acestei tranşe se efectuează adiţional la plata sumei de 6 000 lei, prevăzută de Legea privind garantarea depozitelor persoanelor fizice în sistemul bancar. Ca rezultat al plăţilor celor trei tranşe, vor fi stinse complet datoriile faţă de 81,7% din numărul total al deponenţilor cu depozite mai mari de 6000 lei, înregistraţi la data retragerii licenţei BC „Universalbank” S.A. Aceste achitări constituie 19,9 mil. lei şi vor mai rămâne de achitat 26,9 mil. lei faţă de 65 de persoane.

Din momentul retragerii licenţei şi până în prezent, fiecare deponent a avut posibilitatea să ridice din conturile sale mijloace băneşti în mărime de până la 106 000 lei (inclusiv mijloacele băneşti garantate de Fondul de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar). În urma aprobării ultimei tranşe de către Banca Naţională, această sumă s-a majorat până la 156 000 lei.
De menţionat că înaintea retragerii licenţei BC „Universalbank” S.A. în proces de lichidare,fiecărui deponent i-au fost achitate mijloace băneşti în sumă de până la 100 000 lei, informează Serviciul de presă al Băncii Naţionale a Moldovei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus