Trimite e-mail | Printeaza
Economie
21.06.2012

Achitarea impozitului pe bunurile imobile – 2012

Achitarea impozitului pe bunurile imobile – 2012

Primăria municipiului Chişinău informează că, în legătură cu modificarea legislaţiei fiscale şi abilitarea parţială a administraţiei publice locale cu funcţii de administrare a taxelor şi impozitelor locale, în acest an a fost modificată procedura de înştiinţare şi distribuire către populaţie a avizelor de plată a impozitului pe bunurile imobiliare pentru anul 2012.

Conform acestor modificări, Primăria, în parteneriat cu Inspectoratul Fiscal municipal Chişinău a fost responsabilă de repartizarea avizelor de plată. În perioada 11-15 iunie a.c., către contribuabili, persoanele fizice din oraşul Chişinău, prin intermediul subdiviziunilor subordonate Primăriei, au fost repartizate toate avizele de plată necesare.

În continuare, procedura de plată şi de soluiţionare a eventualelor reclamaţii a rămas aceiaşi. Fiecare contribuabil, persoană fizică care are în prorietate un bun imobil, este obligat până la 15 august 2002 să achite impozitul pe bunurile imobiliare, conform avizului de plată recepţionat. După acesată dată vor fi calculate sancţiuni. Achitarea se efectuiază în toate filialele Băncii de Economii. La achitarea integrală a impozitului până la data de 30 iunie 2012, toţi contribuabilii beneficiază de o reducere de 15 la sută din suma impozitului calculat către plată pentru anul curent. Rechizitele bancare sunt indicate în avizul de plată.

Eventualele neclarităţi privind suma calculată, erorile de calculare a impozitului precum şi alte întrebări legate de plata impozitului pot fi adresate exclusiv la filialele teritorale ale Inspectoratului Fiscal Chişinău. În fiecare aviz de plată este indicat în antet sectorul, adresa, numele şi prenumele inspectorului fiscal responsabil şi numărul telefonului de contact la care pot fi contactaţi persoanele responsabile pentru soluţionarea problemelor apărute.  Persoanele care nu au receptionat avizele de plata se pot adresa la preturile de sector, iar persoana responsabilă este vicepretorul de sector.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus