Trimite e-mail | Printeaza
Economie
20.06.2012

Valeriu Lazăr va participa, în perioada 21-23 iunie curent, la lucrările Consiliului Economic al CSI şi la Forumul economic de la Sankt Petersburg

Valeriu Lazăr va participa, în perioada 21-23 iunie curent, la lucrările Consiliului Economic al CSI şi la Forumul economic de la Sankt Petersburg

Pe ordinea de zi a Consiliului Economic al Comunităţii Statelor Independente figurează 17 chestiuni, printre care proiectul Strategiei de cooperare pentru edificarea societăţii informaţionale, proiectul Acordului privind reglementările tehnice pe teritoriul CSI, decizii privind concurenţa pe piaţa vânzărilor de bunuri în magazine de tip reţea, crearea centrului expoziţional CSI la Moscova, modificări la regulile de origine a mărfii. De asemenea, membrii Consiliului economic vor examina progresele înregistrate în procesul de anulare treptată a barierelor în calea comerţului în cadrul CSI.

Pe data de 22 şi 23 iunie, viceprim-ministrul Valeriu Lazăr va participa la lucrările Forumului economic de la Sankt Petersburg. Pe agenda Forumului figurează prezentări şi dezbateri pe tematică energetică, dar şi teme legate de industrializare ca tendinţă pentru pieţele în curs de dezvoltare, scenariile post-criză în UE, pieţe care înregistrează creşteri economice înalte, noile centre de capital sau capitalele culturale globale.

Din delegaţia condusă de viceprim-ministrul Valeriu Lazăr mai fac parte vicepreşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie, Vladimir Didilica, şi preşedintele MoldovaGaz, Alexandr Gusev.

Pe parcursul aflării la forum, Valeriu Lazăr va avea întrevederi bilaterale cu consilierii preşedintelui Federaţiei Ruse, Elvira Nabiulina şi Andrei Fursenco, cu ministrul Energeticii, Alexandr Novac, şi alţi oficiali. În cadrul întrevederii cu ministrul rus al Energeticii, viceprim-ministrul Valeriu Lazăr va iniţia discuţiile privind instituirea grupului de lucru pentru elaborarea şi negocierea Acordului interguvernamental moldo-rus privind colaborarea în domeniul energetic. În cadrul întrevederilor cu consilierii preşedintelui Vladimir Putin vor fi trecute în revistă progresele înregistrate în relaţiile bilaterale şi discutate proiecte de perspectivă, inclusiv organizarea unui business forum moldo-rus în perioada pretrecerii următoarei şedinţe ( a XIII-a) a Comisiei interguvernamentale pentru cooperare economică la Chişinău, în perioada octombrie-noiembrie 2012, informează un comunicat al Ministerului Economiei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus