Trimite e-mail | Printeaza
Economie
19.06.2012

Din anul 2001 pînă în 2011, China a acordat ajutor nerambursabil R.Moldova în valoare de circa 15,8 mil. dolari SUA

Prim-ministrul Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu o delegaţie chineză condusă de Gaoli Zhang, membru al Biroului Permanent al Comitetului Central al Partidului Comunist din China.

Vlad Filat a mulţumit pentru ajutorul oferit ţării noastre pe parcursul anilor, menţionînd că, din anul 2001 pînă în 2011, China a acordat ajutor nerambursabil Republicii Moldova în valoare de circa 15,8 mil. dolari SUA.

„Republica Moldova este o ţară frumoasă cu peisaje pitoreşti, iar turiştii chinezi ar putea veni să o viziteze. Noi am rămas impresionaţi de beciurile de la Cricova şi de parcurile pe care am reuşit să le vedem”, a spus Gaoli  Zhang.

El a mai spus că oraşul Tianjin, care are o populaţie de 13 milioane de locuitori, îşi doreşte să semneze un acord de colaborare cu Guvernul Republicii Moldova în domeniul economic.

„Conducerea oraşului Tianjin a reuşit să transforme criza economică într-o oportunitate, iar în ultimii 5 ani am convins multe companii internaţionale importante să vină la noi să facă investiţii”, a spus Gaoli Zhang.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus