Trimite e-mail | Printeaza
Social
18.06.2012

Guvernul va aloca 220 mii lei din Fondul de rezervă Consulatului General al RM de la Bologna în vederea acordării suportului material cetăţenilor moldoveni afectati de cutremurele din Italia

Ca urmare a dispoziţiei Guvernului R.Moldova, Ministerul Afacerilor şi Integrării Europene, prin intermediul Consulatului de la Bologna, a efectuat o evaluare a ajutorului de care au nevoie cetăţenii Republicii Moldova afectaţi de cutremurele din nordul Italiei.

Astfel, pînă la această etapă, cetăţenilor moldoveni din regiunea afectată le-au fost acordate gratis 21 titluri de călătorie şi 15 procuri. Eliberarea documentelor respective a avut loc la faţa locului, colaboratorii serviciului consular fiind prezenţi în regiunea afectată de cutremure.

De asemenea, prin intermediul Consulatului, la dispoziţia sinistraţilor au fost puse corturi, mase pliante cu scaune, lanterne, detergenţi, obiecte de igienă, medicamente etc.        

La următoarea şedinţă, Guvernul va adopta o hotărîre privind alocarea a 220 mii lei din Fondul de rezervă al Guvernului Consulatului General al Republicii Moldova de la Bologna în vederea acordării suportului material cetăţenilor moldoveni ce au avut de suferit de pe urma cutremurelor din nordul Italiei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus