Trimite e-mail | Printeaza
Politic
15.06.2012

Reuniunea Miniştrilor Afacerilor Externe ai statelor participante la SEECP

Reuniunea Miniştrilor Afacerilor Externe ai statelor participante la SEECP

Potrivit MAEIE, la 14 iunie 2012, la Belgrad, Serbia, s-a desfăşurat reuniunea Miniştrilor Afacerilor Externe ai statelor participante la Procesul de Cooperare în Europa de Sud-est (SEECP). Delegaţia Republicii Moldova a fost condusă de către Andrei Popov, viceministrul afacerilor externe şi integrării europene.

Reuniunea  a discutat situaţia curentă din Europa de Sud-est şi perspectivele de cooperare ale statelor membre. Participanţii au aprobat raportul anual al Secretarului General al Consiliului de Cooperare Regională (CCR) şi au ales noul Secretar General al CCR în persoana dlui Goran Svilanovici (Serbia) pentru un mandat de trei ani.

În discursul rostit în cadrul ministerialei, şeful delegaţiei moldoveneşti a exprimat aprecierea pentru succesele înregistrate pe durata preşedinţiei sîrbe la SEECP, menţionînd că aceasta a contribuit la dinamizarea activităţilor şi sporirea vizibilităţii acestei structuri regionale. Respectiv, domnia sa a subliniat rolul SEECP ca platformă pentru promovarea obiectivelor strategice ale statelor membre, în cazul Republicii Moldova - integrarea europeană, democratizarea şi modernizarea ţării. În context, au fost reiterate progresele înregistrate de Republica Moldova pe dimensiunea integrării europene, în particular, Acordul de Asociere, implementarea  Planului de Acţiuni RM-UE pentru liberalizarea regimului de vize, lansarea negocierilor pe marginea instituirii Zonei de Comerţ Liber Aprofundat şi Cuprinzător, precum şi prestaţia model a Republicii Moldova în cadrul Parteneriatului Estic.

Reuniunea a anticipat summit-ul la care participă astăzi şi Preşedintele Republicii Moldova dl Nicolae Timofti.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus