Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
13.06.2012

Secretarul unui consiliu sătesc este cercetat penal pentru corupere pasivă de către Centrul anticorupţie şi riscă de la 5 la 10 ani privaţiune de libertate

Acum două zile, Direcţiei generale teritoriale „Nord” i-a fost adresată o plîngere precum că persoana publică, în virtutea statutului legal deţinut, ar fi pretins suma de 300 euro pentru efectuarea înregistrării unei vize de reşedinţă într-un sat din raionul Rîşcani, precum şi eliberarea unui certificat care atestă faptul că denunţătorul locuieşte pe teritoriul acelui sat.

În baza cererii depuse de către ultimul, a fost pornită o cauză penală – „corupere pasivă”.

Suspectul a fost reţinut în flagrant în momentul primirii celor 300 euro marcaţi „mită CCCEC”, reţinerea avînd loc în apropierea Oficiului Stării Civile din raion. Actualmente, dat fiind faptul că nu şi-a recunoscut vina, acesta este reţinut pentru 72 ore.

Potrivit CCCEC, dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă de la 5 la 10 ani privaţiune de libertate cu amendă de la 20 000 la 60 000 lei cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus