Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-06-12/sau-cunoscut-pe-internet-iar-peste-o-luna-a-asasinato-25301.html
Data: Jun 12, 2012 (13:14)

S-au cunoscut pe Internet, iar peste o lună a asasinat-o

Procuraura sectorului Rîşcani al capitalei a solicitat detenţie pe viaţă pentru un tînăr, care în dimineaţa zilei de 15 decembrie 2010 şi-a asasinat prietena într-o fîşie forestieră din preajma străzii Zimbrului.

Instanţa de judecată însă i-a aplicat inculpatului o pedeapsă cu închisoare pe un termen de 20 ani, cu încasarea în contul succesorului legal a prejudiciului moral în mărime de 100 000 lei şi a prejudiciului material în mărime de 40 833 lei.

Din probatoriul acumulat de procurori rezultă că la începutul lunii decembrie 2010 victima (studentă la Universitatea de Stat) şi autorul crimei au făcut cunoştinţă pe un site de socializare. Au urmat mai multe întîlniri, iar pe 15 decembrie, în timpul unei plimbări între cei doi s-a iscat o ceartă. Inculpatul a snopit tînăra în bătăi, după care a sugrumat-o şi a părăsit locul crimei. Cadavrul fetei a fost depistat peste cîteva ore de o persoană care trecea pe alături.

Procurorii anunţă că vor contesta sentinţa Judecătoriei sect. Răşcani şi vor insista asupra pedepsei iniţial solicitate – detenţie pe viaţă, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.