Trimite e-mail | Printeaza
Politic
10.06.2012

Vladimir Voronin a fost reales în funcția de președinte al PCRM

Vladimir Voronin a fost reales în funcția de președinte al PCRM

Preşedintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, a fost reconfirmat, sâmbătă, 9 iunie, în această funcție.  Decizia de a-l realege pe Vladimir Voronin la conducerea formațiunii a fost împărtășită unanim de toți cei 463 de delegați prezenți la Congres. La rândul lor, delegații au vociferat deciziile adoptate unanim la ședințele organizațiilor primare din toată republica.
 
Partidului Comuniştilor din Republica Moldova a fost înregistrat oficial pe data de 27 aprilie 1994. Vladimir Voronin a fost liderul formațiunii date de la înființare și până în prezent. Sub conducerea lui Vladimir Voronin, Partidul Comuniștilor a venit la guvernare în anul 2001, obținând majoritatea absolută în Parlament – 71 de mandate din 101. În același an, Vladimir Voronin a fost ales în funcția de Președinte al Republicii Moldova.
 
La alegerile parlamentare din 2005, PCRM sub conducerea lui Vladimir Voronin a obținut mai bine de jumătate din mandatele parlamentare, iar Vladimir Voronin a fost reales în funcția de șef al statului.
 
Până în prezent, Vladimir Voronin rămâne cel mai longeviv Președinte al Republicii Moldova, unicul om care a deținut funcția supremă în stat două mandate consecutiv. Perioada de conducere a lui Voronin (2001-2009) a fost caracterizată prin revitalizarea economiei Moldovei după criza profundă la care a ajuns în primii ani de independență. În perioada aflării lui Voronin în funcția de șef al statului, Moldova a atins cea mai înaltă rată a creșterii economice de la independență și până în prezent, aceasta fiind înregistrată în anul 2008, informează  Serviciul de presă al PCRM.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus