Trimite e-mail | Printeaza
Economie
06.06.2012

Ministrul Anatol Șalaru participă la Reuniunea Miniștrilor de Transport ai statelor riverane Dunării

Ministrul Anatol Șalaru participă la Reuniunea Miniștrilor de Transport ai statelor riverane Dunării

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Anatol Șalaru, participă în perioada 6-7 iunie 2012, la Reuniunea Miniștrilor Transporturilor din statele riverane Dunării, desfășurată în orașul Luxemburg.

În cadrul ședinței, cu participarea tuturor statelor beneficiare fluviului Dunărea va fi semnată o Declarație Comună a Miniștrilor Transporturilor din regiunea Dunării privind eficientizarea intreținerii infrastructurii căilor navigabili și afluenților săi.
În context, Ministrul Anatol Șalaru va susține și un discurs în acest sens, în cadrul căruia va sublinia despre susținerea inițiativei lansate de Uniunea Europeană în vederea atenționării despre necesitatea susținerii și dezvoltării fluviului Dunărea și inteprinderea acțiunilor și măsurilor concrete în acest sens.

Recent, Republica Moldova s-a alăturat altor state beneficiare fluviului Dunărea în rezultatul construcției unui complex portuar modern conform standartelor europene.

Actualmente, Complexul Portuar din Giurgiulești este constituit din Terminalul de pasageri și mărfuri aflat în gestiunea statului, și respectiv, terminalul petrolier și de containere, gestionat de un investitor privat.

Complexul Portuar Giurgiulești dispune de logistica necesară privind asigurarea transportului multimodal pe căile feroviare și auto.

În acest context, menționăm că volumul mărfurilor transportate prin intermediul acestui complex portuar se află într-o continuă creștere , astfel că în 2011, au fost înregistrate circa 400 mii tone de mărfuri transportate.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus