Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-06-06/guvernul-a-aprobat-un-proiect-de-lege-cu-privire-la-minimul-de-existentza-25243.html
Data: Jun 6, 2012 (18:46)

Guvernul a aprobat un proiect de lege cu privire la minimul de existenţă

Documentul prevede reglementarea garanţiilor minime de stat privind veniturile populaţiei, care va fi utilizat la evaluarea generală a nivelului de trai al populaţiei, argumentarea necesităţii de modificare a mărimilor salariului minim şi pensiei minime de vîrstă. Scopul documentului este stabilirea bazei juridice privind modul de calculare şi utilizare a indicatorului privind minimul de existenţă în promovarea politicii sociale.

Guvernul a aprobat un proiect de lege privind modificarea  şi completarea unor acte legislative cu referire la Legea 156-XIV din 14.10 1998 privind pensiile de asigurări sociale de stat şi Legea 544-XIII din 20 iulie 1995 cu privire la statutul judecătorului, în vederea executării deciziei Curţii Constituţionale privind declararea drept neconstituţionale a unor clauze din aceste legi. Totodată, Executivul a aprobat Aranjamentul administrativ pentru aplicarea Acordului între Republica Moldova şi România în domeniul securităţii sociale, semnat la Iaşi la 03 martie 2012.