Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
05.06.2012

Informaţia urbanistică, accesibilă în regim on-line

Informaţia urbanistică, accesibilă în regim on-line

Primăria municipiului Chişinău a lansat pagina web www.map.chisinau.md la începutul anului curent, în scopul asigurării accesului la informaţia urbanistică. Proiectul a fost realizat cu suportul PNUD-Moldova şi Fundaţiei Soros-Moldova.

 

Accesând baza de date, utilizatorul are acces on-line la următoarea informaţie – baza de date geo-spaţiale a oraşului Chişinău, regimul funciar al oricărui teren din raza Chişinăului (proprietate, posibilitatăţi de construcţie, destinaţia terenului, parametrii urbanistici de bază), dar şi la informaţia care se conţine în Planul Urbanistic General, Regulamentul Local de Urbanism, riscuri naturale (alunecări de terenuri, zone inundabile, zone sesmice), hotarele centrului istoric şi monumentele de arhitectură. De asemenea, portalul www.map.chisinau.md permite căutărea după adresa juridică şi printarea informaţiei complete pentru adresa indicată. În plus, pagina web menţine şi stadartul european WMS pentru schimbul de date geospaţiale cu instituţiile care utilizează GIS-ul în activitatea lor profesională.

 

Platforma on-line este recomandată atât cetăţenilor pentru informare, cât şi specialiştilor în domeniu – arhitecţi, constructori, dezvoltatorilor imobiliari sau investitorilor.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus