Trimite e-mail | Printeaza
Externe
04.06.2012

Un nou cutremur puternic loveşte nordul Italiei

Un nou puternic cutremur de pământ de magnitudine 5,1 s-a produs în nordul Italiei duminică seară, la 21.30 ora locală (19.30 GMT), în aceeaşi zonă lovită de două cutremure mortale în ultimele două săptămâni, a anunţat Institutul italian de Geofizică, citat de Reuters.

Ultimul cutremur a avut epicentrul în oraşul Novi di Modena din Emilia-Romagna, regiunea unde cele două seisme anterioare au ucis peste 20 de persoane şi au forţat mai mult de 14.000 de locuitori să-şi părăsească locuinţele.

Şocul a fost resimţit în mod clar până departe la Milano, la aproximativ 200 de km în nord. Mass-media italiană a relatat că turnul-clopotniţă din Novi di Modena a fost distrus şi mai multe clădiri din oraşele din apropiere deteriorate de cutremurele anterioare s-au prăbuşit, dar că nici una nu era locuită şi nu s-au înregistrat victime.

Regiunea a fost lovită la 20 şi 29 mai de două cutremure de magnitudine 6 şi 5,8, care au făcut în total 23 de morţi, în special în hale de fabrică din această zonă agricolă şi industrială, scrie Agerpres.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus