Trimite e-mail | Printeaza
Externe
04.06.2012

UE neagă existenţa unui 'plan secret' pentru salvarea euro

UE neagă existenţa unui 'plan secret' pentru salvarea euro

Comisia Europeană a negat luni că ar exista vreun plan secret pentru salvarea euro, cum au informat unele medii de presă la sfârşitul săptămânii, şi a explicat că metoda la care se lucrează privind aprofundarea uniunii monetare s-a aflat deja pe agenda summitului informal al liderilor UE, din 23 mai, informează luni agenţia EFE.

'Nu există niciun plan secret de reconstrucţie a euro, sau de salvare a monedei comune, sau ceva de acest gen', a asigurat purtătorul de cuvânt comunitar, Pia Ahrekilde, la conferinţa de presă zilnică a CE.

'Nu există niciun plan maestru secret', a explicat ea, subliniind că lucrările în curs au făcut parte din agenda liderilor europeni la ultimul lor summit informal, la care au participat preşedinţii UE, Herman Van Rompuy şi CE, Jose Manuel Durao Barroso, alături de directorul BCE, Mario Draghi.

Pia Ahrekilde a explicat că activitatea celor trei lideri comunitari implică găsirea 'unei metode de lucru' care să permită identificarea ariilor prioritare care trebuie intensificate cu ajutorul unui 'calendar' de activităţi menite să aprofundeze uniunea monetară şi să consolideze gestionarea economică, scrie Agerpres.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus