Trimite e-mail | Printeaza
Politic
04.06.2012

Prima Reuniune a Dialogului Informal în cadrul Parteneriatului Estic

Prima Reuniune a Dialogului Informal în cadrul Parteneriatului Estic

Potrivit MAEIE, la 5 iunie curent, la Chişinău va avea loc prima reuniune în cadrul noi iniţiative a dialogurilor informale din cadrul Parteneriatului Estic (PaE) lansată de Comisia Europene şi Serviciul European pentru Acţiune Externă în mai curent. Organizarea primei reuniuni în acest format la Chişinău vine să confirme progresele obţinute de RM în realizarea obiectivelor agendei sale europene şi implicarea pro-activă pe dimensiunea multilaterală a PaE.

Subiectele prioritare ce vor fi abordate în cadrul reuniunii vizează evaluarea rezultatelor reformelor întreprinse în statele partenere după Summit-ul PaE din Varşovia, implementarea Foii de Parcurs pentru Parteneriatul Estic, identificarea şi valorificarea unor noi oportunităţi de cooperare şi consolidare a dialogului pentru perioada de pînă la următorul Summit al PaE  din 2013.

La Reuniune vor participa Comisarul pentru Extindere şi PEV, Stefan Fule şi Adjunctul Secretarului General al SEEA, H. Schmid, reprezentanţi la nivel ministerial din toate statele-partenere ale PaE.

Reuniunile informale la nivel de miniştri de externe vor constitui o platformă de discuţii pentru consolidarea cooperării şi dialogului între statele PaE şi UE în spiritul principiilor şi obiectivelor convenite la Summit-ul PaE, precum şi de pregătire pentru reuniunile ministeriale anuale ale PaE.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus