Trimite e-mail | Printeaza
Economie
04.06.2012

Începînd cu această lună vor fi lansate zboruri săptămînale spre Veneţia, Milano şi Roma

Începînd cu această lună vor fi lansate zboruri săptămînale spre Veneţia, Milano şi Roma

Prim-ministrul Vlad FILAT a participat astăzi la lansarea cursei aeriene directe Chişinău - Venezia şi prezentarea aeronavei „Boieng 737”. Vlad Filat a felicitat conducerea companiei „Moldavian Airlines” pentru că a insistat şi a reuşit să lanseze cursele directe spre Italia. Începînd cu această lună vor fi lansate zboruri săptămînale spre Veneţia, Milano şi Roma. Preţul biletelor spre Veneţia pornesc de la 85 euro într-o singură direcţie, inclusiv  taxele aeroportuare, serviciile de transportare a bagajului,  hrană la bord, acumulare a punctelor de fidelitate, înregistrare.

Premierul a anunţat că la 26 iunie, la Bruxelles, va fi semnat Acordul privind Spaţiul Aerian Comun, ceea ce va duce şi mai mult la dezvoltarea acestui domeniu. Vlad FILAT a menţionat că liberalizarea spaţiului aerian este realizată în beneficiul tuturor companiilor aeriene care doresc să opereze din şi spre R. Moldova.

„Liberalizarea spaţiului aerian nu înseamnă condţii de activitate pentru un singur agent economic, ci concurenţă. Salutăm orice acţiune care vine să facă preţurile la biletele de avion mai mici, iar siguranţa zborului mai înaltă”, a spus Premierul.
 
Vlad Filat a mai anunţat că vineri, 8 iunie, va avea loc şedinţa Consiliului naţional pentru proiectele public-private, în cadrul căreia se va discuta despre proiectele public-private care urmează a fi lansate în R. Moldova, inclusiv cel ce ţine de dezvoltarea infrastructurii Aeroportului Internaţional Chişinău.

Nicolae Petrov,  preşedintele companiei „Moldavian Airlines”, a spus că aeronava  „Boeing 737”, cu 148 de locuri, este destinată exclusiv flotei din Republica Moldova. 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus