Trimite e-mail | Printeaza
Economie
02.06.2012

Guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei a participat la şedinţa Grupului Consultativ al Fondului European pentru Europa de Sud-Est

Guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei a participat la şedinţa Grupului Consultativ al Fondului European pentru Europa de Sud-Est

În perioada 30 mai 2012 – 1 iunie 2012, guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei Dorin Drăguţanu a participat la şedinţa Grupului Consultativ al Fondului European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) şi cea de-a 6-a şedinţă anuală a EFSE, care au avut loc la Tbilisi, Georgia. Evenimentele au reunit guvernatori ai băncilor centrale din Europa de Sud-Est şi peste 300 de reprezentanţi ai partenerilor publici şi privaţi ai EFSE, oferind participanţilor o platformă excelentă pentru un schimb de experienţă şi idei.

Este prima oară, când şedinţa anuală a EFSE s-a desfăşurat în Regiunea Europei de Est, având drept reper complexitatea şi caracterul fără precedent ale schimbărilor din zona respectivă. Tema întrunirii din acest an a fost: ”Sustenabilitatea şi stabilitatea  într-o lume a transformărilor - extinderea agendei EFSE pentru finanţarea dezvoltării”. EFSE, în calitatea sa de adept al cercetărilor inovatoare în finanţe şi promotor al acestora pe piaţă, a invitat asistenţa la o participare interactivă în ideea redefinirii agendei sus-menţionate.

În cadrul acestei şedinţe au fost dezvăluite criteriile principale ale activităţii EFSE şi iniţiativele emise, particularităţile de cooperare şi concluziile asupra acesteia. Discuţiile purtate s-au axat, de asemenea, pe căile de eficientizare a finanţării pentru dezvoltarea în diverse domenii a ţărilor-partenere din Europa de Est, utilizarea deplină a potenţialului de finanţare pentru eficienţa în energetică şi provocările aferente finanţării proiectelor pentru reciclare din acest sector.

Şedinţa Grupului Consultativ al EFSE – elementul-cheie în structura organizaţională a acestei instituţii - a prezentat o abordare a modalităţilor optime de a răspunde necesităţilor regiunii destinatare şi de îmbunătăţire a colaborării respective.

Fondul European pentru Europa de Sud-Est este unul dintre cele mai mari fonduri din lume pentru finanţarea dezvoltării, la care participă diverse agenţii donatoare, guverne europene, instituţii financiare internaţionale, precum şi investitori privaţi, informează Serviciul de presă al Băncii Naţionale a Moldovei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus