Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
31.05.2012

Contabilul unei spital republican a fugit în Grecia după ce a furat peste 800 mii lei

Ofiţerii Centrului Anticorupţie, în colaborare cu Procuratura Anticorupţie, au reţinut contabilul unei instituţii medicale de nivel republican, fiind învinuit de delapidarea averii străine în proporţii deosebit de mari şi cauzarea de daune materiale prin înşelăciune sau abuz de încredere.

În rezultatul mai multor investigaţii efectuate de către CCCEC şi procurori, s-a constatat că în perioada anilor 2007-2011, contabilul pe salarizare, folosind o schemă frauduloasă, a sustras din bugetul spitalului suma de 879 mii lei, aducînd instituţiei un prejudiciu în proporţii deosebit de mari.

Astfel, contabilul, folosindu-se de situaţia sa de serviciu, a utilizat date personale din cadrul arhivei instituţiei, deschizînd pe cale fictivă conturi de card salarial la o serie de angajaţi care, la acel moment, erau plecaţi peste hotarele ţării noastre, fie deja nu mai activau la acea instituţie sau erau decedaţi. Banii transferaţi pe parcursul acestor ani pe conturile bancare deschise fraudulos, ulterior, erau extraşi de la diferite terminale bancare din Chişinău.

De menţionat, că învinuitul intenţionat se eschiva de a se prezenta în faţa organelor de urmărire penală a Centrului şi Procuraturii Anticorupţie, iar în rezultatul unei conlucrări fructuoase cu organele similare din Grecia, acesta a fost reţinut şi extrădat în Republica Moldova.

Reieşind din faptele susmenţionate, acesta a fost pus sub învinuire, fiindu-i incriminată comiterea infracţiunilor prevăzute de art. 191 al. (5) şi  art.196 al. (4) Cod Penal al Republicii Moldova, învinuitul riscînd privaţiune de libertate de la 8 la 15 ani.

Actualmente persoana este arestată pe un termen de 30 de zile şi se află în Izolatorul de detenţie provizorie a CCCEC.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus