Trimite e-mail | Printeaza
Economie
28.05.2012

Air Moldova și compania aeriana low-cost Blue Air au semnat un Acord de parteneriat privind operarea curselor low-cost spre 50 destinații europene

Air Moldova și compania aeriana low-cost Blue Air au semnat un Acord de parteneriat privind operarea curselor low-cost spre 50 destinații europene

Vinerii, 26 mai 2012, Compania  aeriană de Stat  Air Moldova și compania aeriana low-cost Blue Air au semnat un Acord de parteneriat privind operarea curselor low-cost spre 50 destinații europene.

Documentul semnat prevede trei etape  primordiale de colaborare  în baza principiilor ,, low-cost,, .Este vorba despre asigurarea pasagerilor cu prețuri reduse la bilete  Blue Air , care vor putea fi procurate  din toate sistemele de vânzări Air Moldova și Blue Air,  renegocierea contractelor  de deservire la sol cu toate  aeroporturile din Italia,  și respectiv amenajarea unui terminal nou de pasageri BLUE AIR în Aeroportul Internațional din Chișinău.
 
Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor Anatol Șalaru a declarat că s-a ajuns la această înțelegere în rezultatul unui șir de negocieri cu reprezentanții Blue Air în scopul asigurării interesului sporit al cetățenilor RM față de serviciile aeriene calitative și prețuri reduse.

Anatol Șalaru  a precizat că,  din data de 15 iunie 2012,  va fi publicată lista de prețuri și destinațiile, iar ulterior vor fi efectuate primele curse aeriene low-cost spre 3 orașe principale  din Italia.

În același context,  Directorul General BLUE AIR, Sheriff Ussama a explicat că pe destinația Chișinău-Madrid cu escală în București, costul unui bilet va fi de 100 euro, în preț sunt incluse toate  taxele aeroportuare.

Totodată, în trei  luni,  conform acordului semnat astăzi, cele două companii aeriene  și-au asumat responsabilitatea privind  amenajarea  unui terminal nou de pasageri în Aeroportul Internațional din Chișinău în vederea efectuării zborurilor low - cost de către aeronavele BlueAir, direct din Chișinău. În rezultatul construcției acestui terminal, taxele  aeroportuare ar putea fi reduse cu cca 20 %.

De menționat că, până la darea în exploatare a noului terminal,  zborurile vor fi operate din Chișinău de aeronavele,,AIR Moldova,,  cu escală  în aeroportul Otopeni din București sau cel din Bacău, de unde pasagerii vor fi preluați de avioanele BLUE AIR pentru transportarea acestora spre destinațiile din Europa.

BlueAir este prima companie aeriană cu capital 100 % privat, care a lansat curse low-cost în România şi deţine în prezent peste 40 la sută din piaţa low-cost românească. Flota BlueAir este formată din 18 aeronave de tip Boeing, cu  capacități între 126 și 170 de locuri, informează Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor .

cuvinte-cheie: low-cost | Blue | Air

Comentarii (0)

 

Sus