Trimite e-mail | Printeaza
Politic
15.05.2012

Moldova speră că Israel va anula regimul de vize pentru cetăţenii moldoveni

Moldova speră că Israel va anula regimul de vize pentru cetăţenii moldoveni

Prim-ministrul Vlad Filat a avut, în seara zilei de ieri, o întrevedere cu Avigdor Liberman, Viceprim-ministru, Ministru al Afacerilor Externe al Israelului.

Cei doi oficiali au discutat despre relaţiile moldo-israeliene, făcînd un bilanţ al celor mai importante progrese înregistrate pînă acum şi au trasat noi sarcini pentru viitor.

Vlad Filat a menţionat că deschiderea Republicii Moldova faţă de Israel a fost materializată prin liberalizarea regimului de vize, care a scutit cetăţenii israelieni, începînd cu luna iunie 2010, de obligativitatea perfectării vizelor pentru intrarea în Moldova. Prim-ministrul a menţionat că mizează pe o decizie similară şi din partea Statului Israel prin lansarea negocierilor pe marginea Acordului de abolire a vizelor pentru cetăţenii Republicii Moldova. Totodată, Vlad Filat a apreciat decizia Israelului de a oferi gratuit vize cetăţenilor moldoveni.

Cei doi oficiali au discutat şi despre oferirea posibilităţii creşterii cotei de muncitori în construcţii în Israel, din Republica Moldova, dar şi despre semnarea  acordului în domeniul securităţii sociale.

Vlad Filat a apreciat disponibilitatea  Israelului de a implementa în Republica Moldova proiectul trilateral cu participarea României şi ţării noastre privind construirea unui Centru de certificare a produselor agroindustriale conform standardelor europene, ceea ce va contribui la promovarea exporturilor Republicii Moldova.

Prim-ministrul a exprimat gratitudine pentru sprijinul constant din partea lui  Avigdor Liberman, originar din Chişinău, pentru consolidarea cooperării moldo-israeliene.

Avigdor Liberman a menţionat, la rîndul său, că va susţine şi în continuare dezvoltarea Republicii Moldova şi va reveni în Moldova cu cea mai mare plăcere ori de cîte ori va avea posibilitatea.

Tot aseară, a fost semnat un Acordul de cooperare între Republica Moldova şi Statul Israel  în domeniul mediului, informeză Serviciul de presă al Guvernului.

cuvinte-cheie: Vlad | Filat | Israel | Avigdor | Liberman

Comentarii (0)

 

Related news

Sus