Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-05-15/condamnat-la-11-ani-de-inchisoare-pentru-comercializare-de-armament-din-transnistria-25040.html
Data: May 15, 2012 (15:19)

Condamnat la 11 ani de închisoare pentru comercializare de armament din Transnistria

Procuratura Generală anunţă despre condamnarea membrului unei reţele criminale specializate în vînzarea ilegală de armament şi muniţii din regiunea transnistreană.

Inculpatul a fost condamnat la 11 ani de închisoare pentru procurarea, păstrarea şi comercializarea armelor de foc şi muniţiilor fără autorizaţia corespunzătoare şi escrocheria.

Potrivit actului de acuzare întocmit de procurori, în intervalul anilor 2010 – 2011 inculpatul împreună cu alte persoane  a obţinut din regiunea transnistreană arme de foc şi muniţii, pe care le-a păstrat în apartamentul său din sectorul Botanica.

În cadrul acţiunilor întreprinse de Procuratura Generală în comun cu Serviciul de Informaţii şi Securitate a fost documentată comercializarea de către inculpat a unui automat de model “Kalaşnikov-AKC’’, un încărcător cu 30 cartuşe calibrul 5,45 mm şi două unităţi de aruncătoare de grenade de model „Muha”.

De asemenea, acesta a mai fost învinuit de procurori de dobîndirea prin înşelăciune a 4700 de euro. Sentinţa cu drept de atac în modul stabilit de lege.

Procurorii continuă acţiunile de urmărire penală în vederea stabilirii şi atragerii la răspundere penală a tuturor complicilor la comiterea infracţiunii, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.