Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
14.05.2012

Oamenii legii au anihilat o filieră specializată în organizarea migraţiunii ilegale a moldovenilor în spaţiul schengen

Potrivit MAI, la începutul anului curent, angajații Centrului pentru combaterea traficului de persoane din cadrul MAI, au anihilat o filieră specializată în organizarea migraţiunii ilegale a moldovenilor în spaţiul schengen.

În cadrul investigaţiilor s-a stabilit că membrii grupării, sub pretextul organizării participării la competiții sportive și cantonamente sportive de rugby, au organizat o schemă de realizare a intenţiilor frauduloase.

Capul grupării s-a dovedit a fi un antrenor de 48 de ani, originar din Dondușeni, care activează în cadrul unei instituții de învățământ din republică. Rolul acestuia consta în organizarea și favorizarea obținerii vizelor schengen de la misiunile diplomatice din republică pentru solicitanții de a imigra ilegal.

Alt membru al grupării, un bărbat în vârstă de 27 de ani, originar din Ocnița, racola migranți și în unele cazuri îi transporta cu autoturismul propriu în spațiul UE.

Fiind efectuate percheziții la domiciliile suspecților, au fost ridicate acte și tehnică de calcul care prezintă interes la asigurarea probatorie a cazului.

Pe cazul dat a fos inițiată o cauză penală în baza art. 362/1 al. 3 Cod penal “organizarea migraţiunii ilegale de către o grupare criminală organizată”. Conform legislaţiei în vigoare persoana culpabilă de comiterea unei asemenea infracţiuni se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 5 ani.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus