Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
14.05.2012

Doi angajaţi ai Comisariatului General de Poliţie Chişinău învinuiţi de corupere pasivă

Şeful-adjunct al Serviciului omoruri şi Crime Grave al Secţiei Poliţiei Criminale împreună cu şeful-adjunct al Secţiei Poliţiei Criminale, ambii din cadrul Comisariatului General de Poliţie Chişinău au fost reţinuţi vineri în flagrant de Procuratura Anticorupţie şi CCCEC.

Astăzi procurorii le-au înaintat celor doi învinuirea de comiterea coruperii pasive.

Din datele procurorilor rezultă că, la 9 mai 2012 inculpaţii ar fi estorcat de la doi cetăţenii străini 50 000 dolari SUA pentru a nu-i trage la răspundere penală pentru trafic de fiinţe umane.

Primind refuz din partea cetăţenilor străini, poliţiştii au mai redus din „preţ”, convenind asupra sumei de 10 000 dolari SUA.
În cursul zilei de 9 mai poliţiştilor le-a fost transmisă prima tranşă de bani în sumă de 2200 de dolari SUA, iar pe data de 11 mai poliţiştii au fost reţinuţi.

Acum aceştia se află în izolatorul CCCEC, iar procurorii au depus demers prin care solicită aplicarea în privinţa celor doi a măsurii preventive arestul pentru 30 de zile.

Demersul Procuraturii Anticorupţie urmează să fie examinat astăzi la ora 15.00 la Judecătoria Buiucani, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (4)

 

Sus