Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
10.05.2012

Guvernul modifică denumirea Legii antidiscriminare în „Legea privind egalitatea de șanse”

Guvernul modifică denumirea Legii antidiscriminare în „Legea privind egalitatea de șanse”

Prim-ministrul Vlad Filat a convocat astăzi o şedinţă de lucru la Guvern cu participarea vicepremierului Iurie Leancă, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, ministrului Justiţiei, Oleg Efrim şi viceministrei Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman.

În cadrul şedinţei au fost prezentate rezultatele negocierilor cu partenerii europeni pe marginea proiectului Legii antidiscriminare. În urma informaţiei prezentate, proiectul Legii a fost definitivat.   

Astfel, s-a decis că documentul va avea denumirea de “Legea privind egalitatea de şanse”. De asemenea, varianta definitivată prevede reglementări clare referitor la institutul familiei în Republica Moldova, la raporturile de adopţie a copiilor, precum şi în ceea ce ţine de cultele religioase şi părţile lor componente în partea ce vizează convingerile lor religioase.

Prim-ministrul a solicitat ministrului Justiţiei prezentarea proiectului de lege în Guvern şi publicarea lui pe site-ul Ministerului, informează Serviciul de presă al Executivului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus