Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-05-08/un-grup-de-intreprinzatori-din-moldova-efectueaza-o-vizita-de-afaceri-in-canada-24966.html
Data: May 8, 2012 (13:38)

Un grup de întreprinzători din Moldova efectuează o vizită de afaceri în Canada

Un grup de întreprinzători autohtoni din domeniul agroalimentar efectuează o vizită de afaceri în Canada, la Expoziţia Internaţională „SIAL”, care se desfășoară în Montreal, în perioada 7-14  mai 2012. Misiunea economică este organizată de Camera de Comerț şi Industrie a Moldovei în comun cu reprezentantul oficial al CCI a RM în Canada, Andrei Carandiuc.

Potrivit directorului Direcției Expoziții și Târguri a CCI a RM, Marina Petrov, vizita are scopul de a intensifica relaţiile comercial-economice moldo-canadiene prin stabilirea contactelor directe de colaborare între reprezentanții mediului de afaceri din cele două state. ”Pe lângă vizitarea propriu-zisă a expoziției, unde întreprinzătorii autohtoni se vor familiariza cu inovațiile, tehnologiile, tendințele în domeniul agroalimentar, ei vor avea posibilitatea să participe la diverse demonstrații, concursuri și evenimente din cadrul programului adițional al manifestării. De asemenea, delegația de businessmeni va participa la întrevederi bilaterale de afaceri, care vor avea loc la Camera de Comerţ Metropolitan Montreal”, a precizat sursa citată.

„SIAL” este una dintre cele mai importante activități expoziționale de pe continentul Americii de Nord, care adună anual circa 700 de participanți din 37 țări şi peste 120.000 de vizitatori din peste 60 țări.

Potrivit CCI, la „SIAL” sunt prezentate produse din următoarele categorii: băuturi, produse de băcănie, produse lactate, produse dietetice şi ecologice, ouă, produse din carne, fructe şi legume proaspete/uscate, produse pentru copii, produse congelate, subproduse, adaosuri alimentare, produse de mare, cofetărie, patiserie, deserturi şi îngheţată.

Anul curent Camera de Comerţ şi Industrie a Moldovei va mai organiza o vizită de afaceri la expoziția ”SIAL”, care se va desfășura de data aceasta în partea latină a continentului american, la Sao Paulo, Brazilia, în perioada 25-28 iunie 2012.