Trimite e-mail | Printeaza
Economie
08.05.2012

La Chişinău va avea loc forumul “Sectorul energetic în Republica Moldova: aspecte legale şi oportunităţi pentru investiţii"

La Chişinău va avea loc forumul “Sectorul energetic în Republica Moldova: aspecte legale şi oportunităţi pentru investiţii

La Chisinau, pe data de 10 mai 2012, Ministerul Economiei al Republicii Moldova, în cooperare cu Asociaţia patronală Confindustria Moldova şi Eastern Consulting, va organiza Forumul “Sectorul energetic în Republica Moldova: aspecte legale şi oportunităţi pentru investiţii”.

Scopul principal al acestui forum este de a cunoaşte cadrul normativ al Republicii Moldova în sectorul vizat, de a face cunoştină cu specificul pieţei energetice a Republicii Moldova dar  şi cu oportunităţile oferite de Republica Moldova pentru investitorii străini în acest domeniu.

Evenimentul va avea o serie de obiective direcţionate spre dezvoltarea sectorului energetic în Republica Moldova, şi anume:       evidenţierea aspectelor cadrului legislativ al  sectorului energetic din Republica Moldova; încurajarea iniţiativelor şi programelor care ar contribui la promovarea dezvoltării sectorului energetic în vederea atragerii investiţiilor; promovarea proiectelor investiţionale de perspectivă şi crearea parteneriatelor de afaceri între oamenii de afaceri din Republica Moldova şi Italia;        elaborarea propunerilor pentru înlăturarea barierelor normative ce împiedică o mai bună dezvoltare a sectorului.

La eveniment  vor  participa: E.S. Dirk Schuebel, Şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, Valeriu Lazăr, viceprim-ministru, ministru al Economiei, E.S. Stefano De Leo, Ambasadorul Italiei în Republica Moldova, Victor Parlicov, Directorul Agenţiei Naţionale de Reglementare în Energetică a Republicii Moldova, Şeful oficiului BERD Moldova, Julia Otto, reprezentanţi ai mediului bancar, academic, a oamenilor de afaceri, etc.

cuvinte-cheie: sectorul | energetic

Comentarii (6)

 

Related news

Sus