Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-05-08/dorin-chirtoaca-a-avut-o-intrevedere-cu-primarul-de-tel-aviv-24964.html
Data: May 8, 2012 (12:25)

Dorin Chirtoacă a avut o întrevedere cu primarul de Tel Aviv

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a avut, în cursul zilei de ieri, 7 mai 2012, o întrevedere bilaterală cu primarul oraşului Tel Aviv, Israel, Ron Huldai.

Discuţia dintre cei doi edili s-a axat pe teme ce vizează dezvoltarea economică a oraşelor, modernizarea infrastructurii, atragerea investiţiilor şi protecţia centrului istoric. De asemenea, primarii de Chişinău şi Tel Aviv au făcut un schimb de experinţă privind situaţia şi reformele din domeniul educaţie şi sănătate din cele două oraşe. În cadrul discuţiei, Ron Huldai l-a informat pe Dorin Chirtoacă şi despre sistemul de parcări publice, implementat deja de mai mulţi ani în Tel Aviv.

În context, primarii de Chişinău şi Tel Aviv au stabilit să continue cooperarea între oraşe, pentru schimbul de experinţă pe diferite domenii. În acelaşi timp, Dorin Chirtoacă l-a invitat pe Ron Huldai să viziteze Chişinăul, dând asigurări, la rândul său, că va reveni în Tel Aviv şi cu alte ocazii.

Amintim că în perioada 6 – 10 mai a.c., primarul general al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, se află în Israel, unde participă la cea de-a 28 Conferinţă Internaţională a Primarilor.