Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
07.05.2012

Nicolae Timofti a discutat cu președintele UEFA despre infrastructura fotbalistică și corupția din fotbalul moldovenesc

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut astăzi o întrevedere cu președintele Uniunii Asociațiilor Europene de Fotbal, Michel Platini.

Șeful statului l-a informat pe Michel Platini despre intenția autorităților moldovene de a reconstrui Stadionul Republican, care a fost demolat în urmă cu mai mulți ani. Președintele UEFA a dat asigurări că forul fotbalistic european va sprijini acest proiect, analizat în prezent de experți ai UEFA și ai Federației Moldovenești de Fotbal. Michel Platini a declarat, de asemenea, că UEFA se va implica și în dezvoltarea, în Republica Moldova, a centrelor de fotbal pentru copii și juniori.

Nicolae Timofti și Michel Platini au mai discutat despre corupția din fotbalul moldovenesc. Șeful statului a afirmat că organele de drept din Republica Moldova vor desfășura în timpul apropiat acțiuni de prevenire și de eradicare a corupției din fotbal, după exemplul altor state europene, ca Italia și Polonia.

Potrivit Administratiei Prezidentiale, Nicolae Timofti i-a mulțumit lui Michel Platini pentru vizita sa în Republica Moldova. Președintele UEFA a fost însoțit de consilierul pe probleme de dezvoltare a fotbalului la UEFA, Ionuț Lupescu.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus