Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
04.05.2012

Proiectul Competitivitatea Agricolã și Dezvoltarea Întreprinderilor lanseazã situl web propriu

Proiectul Competitivitatea Agricolã și Dezvoltarea Întreprinderilor lanseazã situl web propriu

Proiectul Competitivitatea Agricolă și Dezvoltarea Întreprinderilor (ACED), finanțat de Agenția SUA pentru Dezvoltare (USAID) și Corporația Provocările Mileniului (MCC), a lansat un site web al programului,  www.aced.md.

Aced.md este un instrument online pentru a ajuta ACED să informeze partenerii, membrii comunității de afaceri, mass media și în special producătorii de mere, struguri de masă și tomate despre activitățile proiectului  în ce privește agricultura de valoare înaltă (AVI) în Republica Moldova. Situl oferă noutăți, interviuri și evenimente, precum și studii, analize și alte materiale publicate de ACED.

Utilizatorii pot abona, de asemenea, Buletinul ACED, care este expediat periodic la adresele electronice ale abonaților în format PDF, dar care poate fi obținut și pe suport de hârtie. Vizitatorii mai pot solicita noutățile prin intermediul RSS Feeds, pentru a primi informațiile instantaneu.

O hartă interactivă a Republicii Moldova arată unde ACED a organizat sau organizează diferite activități în toată țara, inclusiv seminare, mese rotunde, vizite de teren, și unde își desfășoară activitatea beneficiarii și partenerii proiectului. Vizitatorii sunt solicitați să citească politica de confidențialitate înainte de a naviga pe site și să expedieze eventualele comentarii la info@aced.md.

Recent, ACED a început construcția unui Centru pentru Susținerea Lanțurilor Valorice (CSLV) pentru participanții la AVI, care va conține un directoriu business și informații analitice despre lanțurile valorice agricole. Situl CSLV va ajuta furnizorii de semințe, producătorii agricoli, operatorilor de linii post-recoltare și frigidere, exportatorilor și supermarketurilor să identifice mai multe oportunități de afaceri. CSLV va servi drept un instrument de marketing pentru a stabili relații de parteneriat cu oamenii de afaceri din străinătate și a participa la expoziții internaționale. Pe măsura progresului înregistrat de proiect, ACED va include în activitățile sale mai multe lanțuri valorice și astfel va cuprinde mai mulți producători și întreprinderi asociate domeniului agricol, dintr-un număr mai mare de raioane ale Republicii Moldova.


ACED este un program, cofinanţat de Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională USAID şi MCC, având ca obiectiv extinderea și îmbunătățirea producerii şi comercializării produselor agricole cu valoare adăugată înaltă în Republica Moldova. Activitățile programului ACED cuprind patru componente implementate în parteneriat cu prestatori locali de servicii: dezvoltarea relațiilor de piață între producătorii din Moldova și cumpărătorii locali și internaționali, instruirea producătorilor din Moldova în corespunderea producției cu cerințele cumpărătorilor internaționali și ale rețelelor comerciale locale; oferirea asistenței tehnice întreprinderilor lanțului valoric în următoarele domenii: management, prelucrare post-recoltare, planificare, comercializare ș.a.; consolidarea mediului de afaceri prin îmbunătățirea inspecției fitosanitare de stat, a capacităților de certificare, facilitând reformele în domeniu pentru stimularea investițiilor în agricultura de valoare înaltă.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus