Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
03.05.2012

Patriarhul BOR, Daniel, l-a primit pe preşedintele Republicii Moldova

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, l-a primit, joi, pe preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, aflat într-o vizită oficială în România, informează, într-un comunicat Biroul de presă al Patriarhiei Române.

Patriarhul României a salutat prezenţa la Bucureşti a preşedintelui Nicolae Timofti şi a apreciat preocuparea pentru dialog şi cooperare în context european a autorităţilor Republicii Moldova.

La rândul său, Nicolae Timofti a mulţumit pentru primire şi s-a referit la strădaniile autorităţilor Republicii Moldova pentru rezolvarea problemelor concrete prezente, mai ales cele de ordin social, generate de criza economico-financiară şi de migraţie.

De asemenea, în timpul întrevederii a fost subliniată importanţa păstrării identităţii naţionale a cetăţenilor care au în comun aceeaşi limbă, cultură, credinţă şi tradiţie pentru o mărturie comună în context european şi mondial.

Patriarhul Daniel a oferit în dar preşedintelui Republicii Moldova o icoană în argint aurit a Maicii Domnului-Prodromiţa şi câteva albume.

La întrevederea de la Palatul Patriarhiei au mai participat Eugen Tomac, secretar de stat pentru Românii de Pretutindeni, şi ambasadorul României la Chişinău, Marius Lazurca, scrie Agerpres.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus